topmenu

Privacy Statement

Algemene gegevens

Telefoonnummer: 

030 7850395 en 0645363220

E-mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website:

www.altinguitvaarten.nl

KvK-nummer:

59419849

Versie

september 2018

Alting Uitvaarten is een éénpersoonszaak, ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel in Utrecht sinds 12-12-2013 onder nummer 59419849. Alting Uitvaarten is gevestigd aan het Geertekerkhof 3, 3511 XB te Utrecht.

Verzameling van persoonsgegevens
Alting Uitvaarten verwerkt uw persoonsgegevens wanneer u gebruik maakt van onze diensten. U verstrekt deze gegevens zelf aan ons.
Wij gaan een overeenkomst aan met de opdrachtgever om de uitvaart uit te voeren. Om die overeenkomst te kunnen uitvoeren en te kunnen factureren worden de volgende gegevens verzameld:

  • Voor en achternaam
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Relatie tot de overledene
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummers (vast en/of mobiel)
  • E-mailadres

Ten behoeve van de uitkering van een uitvaartpolis verzamelen wij incidenteel

  • Kopie ID opdrachtgever 
  • Bankrekeningnummer van erven van de overledene.
  • Kopie Bankafschrift van de overledene


Voor het uitvoeren van de uitvaart leggen wij een digitaal en deels schriftelijk dossier aan, waarin naast de persoonlijke gegevens ook overeenkomst, draaiboek, kostenbegroting, foto’s, muziek, rouwkaarten, advertenties, opdrachtformulieren, registratieformulieren, e-mails en dergelijke kunnen worden opgeslagen.

Er zijn veel partijen bij de uitvoering van een uitvaart betrokken. De gegevens worden alleen waar nodig aan derden verstrekt om een opdracht te kunnen uitvoeren.

Alting Uitvaarten verzendt op ongeregelde tijden een nieuwsbrief naar personen en instanties met wie wij samenwerken of waaraan wij in het verleden diensten verleend hebben. Naam en e-mailadres zijn opgeslagen in G Suite van Google. Deze gegevens worden bewaard totdat u zich afmeldt of vraagt om de gegevens te wissen.

Via het contactformulier op de site van Alting Uitvaarten kunt u een vraag stellen. Om uw vraag te kunnen antwoorden vragen wij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Cookies

Alting Uitvaarten gebruikt analytics-cookies. Via Google Analytics worden (geanonimiseerd) gegevens over surfgedrag verzameld. Zo kunnen we zien hoe bezoekers de website gebruiken en op basis daarvan de website verbeteren. Alting Uitvaarten gebruikt geen marketing-cookies.

Samenvattend:
Alting Uitvaarten gebruikt uw gegevens voor de volgende doelen:

 

  • Om diensten ten behoeve van een uitvaart en de nazorg te kunnen leveren.
  • Om producten ten behoeve van een uitvaart te kunnen leveren.
  • Het afhandelen van de factuur.
  • Verzending van de Nieuwsbrief.
  • Om de website te fine-tunen (geanonimiseerde gegevens)

Aan wie worden de gegevens verstrekt

Alting Uitvaarten verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Termijn van bewaren gegevens

Fiscale gegevens moeten volgens de wet 7 jaar bewaard worden. Hieronder vallen bijvoorbeeld nota’s van leveranciers en families.
De dossiers van uitvaarten bevatten waardevolle informatie voor Alting Uitvaarten over het verloop van de uitvaart. Van iedere uitvaart bewaren wij het kistdocument (wettelijk verplicht) en de rouw- en dankkaart. Het digitale dossier bevat draaiboeken etc. voor latere referentie.
Kopieën van ID’s en bankafschriften worden direct verwijderd nadat de uitkering van een uitvaartverzekering heeft plaatsgevonden.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

De verzameling van deze persoonsgegevens vloeit voort uit de overeenkomst die wij samen zijn aangegaan. Zonder deze gegevens kunnen wij onze diensten niet verrichten. U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Neem daarvoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alting Uitvaarten zal zo snel mogelijk op uw verzoek reageren.

U kunt uzelf afmelden voor de nieuwsbrief via de link onderaan iedere e-mail. Lukt het niet via deze weg, stuur dan een verzoek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klacht over gegevensverwerking
Als u niet tevreden bent met de afwikkeling heeft u het recht een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Alting Uitvaarten neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geautomatiseerde besluitvorming

Alting Uitvaarten neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen

Exposanten Uitvaartmarkt 6 mei

Toelichting Exposanten

Welkom aan tafel van Alting Uitvaarten. Hier ontvangt u een overzicht van de exposanten, het laatste wensenboekje, onze folder en krijgt u antwoord op alle vragen rondom de uitvaart, locaties, kisten, verzekeringen, kosten, etc.

Kisten/waden

  • De boekenkist, een ontwerp van Hans Rademakers voor boekenwurmen en mensen die het multifunctioneel gebruik van een kist kunnen waarderen. Van hem is ook de natuurkist te bewonderen, een kist die ontworpen is i.s.m. een natuurbegraafplaats.
  • Kistenbedrijf Akidia heeft de Mondo ontwikkeld, een kist voor mensen die op hun zij in de kist willen liggen. Verder staat er de schoolbordkist, die uitnodigt tot het maken van tekeningen en meegeven van boodschappen. De eerste kist die van bioplastic is vervaardigd is, heet de Onora. Een kist die zich ook onderscheid door een getordeerde vorm. Vandaag kunt u deze kist zien, voelen en wegen. Er bestaan uitvaartmanden van bananenblad, bamboe, waterhyacint en wilgentenen. Voor de uitvaartmarkt kozen we voor een kist van Hollandse wilgentenen. De ecologische voetafdruk van deze kist wint het van de andere manden.
  • Daarnaast tonen we de takkenbaar, ook vervaardigd van wilgentenen. Kies je een wade in plaats van een kist, dan is een baar nodig voor het overbrengen van de overledene. De takkenbaar is een basic uitvoering. Thuis opbaren kan bijna altijd gerealiseerd worden als dat de wens is van nabestaanden. In uitzonderlijke gevallen beschikken we over het opbaarhuisje, dat geplaatst kan worden in de eigen tuin.

Begraven

  • Natuurbegraafplaats Heidepol bij Arnhem is favoriet bij inwoners uit onze provincie. De begraafplaats is goed bereikbaar en biedt een diversiteit aan sferen waaruit gekozen kan worden, heide, bos en weide. De mensen van Heidepol geven informatie over wat kan en mag op de natuurbegraafplaats. Onze monumentale begraafplaatsen Soestbergen en Kovelswade zijn aanwezig met een nieuw concept: Zorgeloos begraven. Ze leggen graag uit welke mogelijkheden er zijn voor mensen die nabestaanden niet willen belasten met de zorg voor hun graf. Ook informatie over de aanschaf van grafkelders en het reserveren van graven.
  • Roos Broersen is ecologisch hovenier. Zij adviseert mensen die graag tuinieren op het graf. Hoe leg je een graftuintje aan, welke planten zijn geschikt, hoe maak je een ontwerpje, daar weet Roos alles van.
  • De essentie van uw verhaal vereeuwigd in een monument. Op basis van herinneringen, verhalen en wensen van haar opdrachtgevers, maakt ruimtelijke ontwerper Leonie Brinks van Blue Zones monumentenontwerp grafmonumenten en gedenkplekken in de geest van de overledene.
  • Bij Steenhouwerij Jansen in Utrecht wordt het oude ambacht van steenhouwen en letterhakken nog steeds gepraktiseerd. Het bedrijf beschikt hiervoor over een team van beeldend kunstenaars en steenhouwers.
  • Ann Derkx en San Hop zullen aanwezig zijn met een aantal fraaie ontwerpen in steen. Tevens zullen zij een aantal technieken demonstreren die binnen hun ambachtelijke steenhouwerij gebruikelijk zijn. Cremeren
  • Er zijn veel mooie en interessante urnen op de markt. Wij kozen voor het exposeren van de natural urn. Dit is een composteerbare urn, die begraven wordt en daarna langzaam opgenomen wordt in de natuur. Verder is de Utrechtse kunstenares Elly van den Eerthwegh aanwezig met uniek gemaakte herinneringsbeelden waarin onder andere as kan worden bewaard. As verstrooien kan in het herinneringsbos bij Soest. Hier mag u tevens een herinneringsboom planten. Het begraven van de as en planten van het boompje is een kleine ceremonie die begeleid wordt door de mensen van het herinneringsbos.


Bijzonder rouwvervoer

  • Op het voorplein van de Geertekerk staat de Volkswagenrouwbus, een auto voor mensen met jeugdherinneringen aan avontuurlijke reizen naar verre oorden. Passend vervoer voor de laatste reis met onbekende bestemming.
  • De eerste echte uitvaartbus, is de bus van Mark van der Poel. Hij verbouwde een Utrechtse binnenstad bus tot een stijlvol vervoermiddel, dat plaats biedt aan een kist en 15 passagiers. De uitvaartbus wordt met regelmaat ingezet. De passie van Mark is om ondersteuning te bieden op de dag van de uitvaart. U kunt vandaag met hem kennis maken en de bus van binnen bekijken.
  • De loopkoets is 10 jaar geleden ontworpen als een modern vervoermiddel in een ouderwets jasje. Familie of vrienden begeleiden de overledene lopend naar de kerk of de begraafplaats. Dat is indrukwekkend om te doen en om te zien. Van de loopkoets wordt regelmatig gebruik gemaakt, ook in de Utrechtse binnenstad.


Voor-/nazorg
Zes maanden na de uitvaart krijgen nabestaanden bij Alting Uitvaarten het aanbod om kosteloos gebruik te maken van nazorg. Er is veel mogelijk.

  • Vandaag zijn Marian Bos en Quirine Mensschaar aanwezig, beiden nazorgbegeleider. Marian geeft massages en Quirine heeft zich gespecialiseerd in rouwbegeleiding bij ouderen. Nazorg coördinator Arna Loonstra vertelt wat de bedoeling is van de nazorg, wie er gebruik van maken en wat men achteraf zegt eraan gehad te hebben.
  • Vincent Dros van Notarissen Houwing van Beek uit Bilthoven is aanwezig met informatie over het levenstestament en erfrecht en –mogelijkheden. Prettig om vrijblijvend uw licht op te steken over de juridische (on)mogelijkheden tijdens leven en daarna. Hoe gaat het eraan toe in het hospice, wanneer word je opgenomen, uit welk potje wordt de opname betaald en wat is de rol van vrijwilligers. Vertegenwoordigers van het hospice kunnen uw vragen beantwoorden.
  • De Stichting TrösT organiseert maandelijks een rouwcafé in café Averechts. Een café met een culturele insteek voor nabestaanden. Daarnaast zorgt de stichting dat de dood een zichtbare plek krijgt in de samenleving door onder andere thema-avonden en boekbesprekingen te organiseren. Misschien wilt u zelf vrijwilliger worden?
  • Hoezen om te kussen. Creatieve voorbeelden van het verwerken van de kleding van de overledene tot troostobjecten. Boekentafel van Savannah Bay met boeken over de dood. Literatuur, gedichten en ervaringsboeken.
  • Uitvaartfotografe Anna Groot legt uitvaarten vast voor nabestaanden. Nabestaanden krijgen de mooiste foto's in een boek en verder een dvd met alle foto's. De boeken spelen een belangrijke rol in de tijd na de uitvaart, weet zij.
  • Aandacht voor het rouwproces in de werkomgeving helpt bij het verwerken van een verlies. Werknemers steunen zodat ze aan het werk kunnen blijven ook na een ingrijpende gebeurtenis in hun leven. De NS heeft samen met TrösT een herinnerdoos ontwikkeld, die te zien zal zijn.
  • Kloosterklussen biedt praktische hulp en persoonlijk advies als u er alleen voor komt te staan. Loszittende stopcontacten, lekkages, computer en printerproblemen worden verholpen door Wiebe Kloosterman. Hij is gedegen en geduldig. Misschien precies de man die u zoekt.

Muziek

Gedurende de middag zijn er muzikale intermezzo's. Op de begraafplaats klinkt de hang, vandaag in de Geertkerk bespeeld door Yvonne van Almaren. Karin Menken en John Jacobs vertolken liederen uit eigen repertoire. Zingende vrouw, Mariëtte van der Ploeg, schrijft en zingt haar eigen liederen.  

Ruimte voor afscheid

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart zijn - ondanks het verdriet - vaak ook dagen van saamhorigheid en betekenisvolle momenten met elkaar.

Onze begeleiding is erop gericht u hiervoor alle ruimte te geven.

josephine-en-walter-bouve

Josephine en Walter Bouvé

"Het was voor ons niet eenvoudig om over onze eigen dood na te denken. En zeker niet over het eventueel wegvallen van de partner. In de twee gesprekken die we met Hiske hebben gevoerd - één voor elk van ons in aanwezigheid van de ander - was ruimte om in alle vrijheid over praktische vragen na te denken. Maar we konden ook onze gevoelens kwijt. Gedachten die we voor ons zelf hadden gehouden, deelden we ineens met elkaar. Hiske pakte dit goed aan."

aanb devaal

Mas Yoris de Vaal, Oud Loosdrecht

"Mijn vader overleed plotseling aan een hartaanval. Dan komt er op de nabestaanden heel veel af waar je niet op voorbereid bent. Naast het verwerken van het grote verlies moesten we veel dingen doen die we nooit eerder hadden gedaan. Door de begeleiding van Hiske bij de voorbereiding op de uitvaart, was er weinig stress of haast. Hiske nam de tijd om helder elke volgende stap uiteen te zetten en wist een zorgvuldig evenwicht te vinden tussen professionaliteit en warme persoonlijke betrokkenheid."

aanb ritgers

Wijnand Rutgers, Amersfoort

"“Mijn vriend en ik hadden heel uitgesproken ideeën over de invulling van de afscheidsdienst en de begrafenis. Hiske steunde ons in onze wens om het op onze manier te doen, en in het vormgeven ervan klikte het heel goed tussen ons. Jan is in Frankrijk, waar wij een huis hebben, begraven. Hiske heeft daarin geholpen met de vereiste papieren. In de periode tussen overlijden en begraven is zij steeds aanwezig geweest, zonder echt op de voorgrond te treden."


 

Onder de maan op de lange rivier schuift de kano naar zee..
Paul van Ostaijen

logobar-mail

RUIMTE voor afscheid

Missie

 
 

"Onder de maan schuift de lange rivier
Over de lange rivier schuift moede de maan
Onder de maan op de lange rivier schuift de kano naar zee

Langs het hoogriet
langs de laagwei
schuift de kano naar zee
schuift met de schuivende maan de kano naar zee
Zo zijn ze gezellen naar zee de kano de maan en de man
Waarom schuiven de maan en de man getweeën gedwee naar de zee"

 
Het verscheen in de bundel "Nagelaten Gedichten" (1928)
 
 

Kosten van een uitvaart

portemonnee-vrijstaandBij een uitvaart heeft u te maken met kosten voor de begeleiding. Wij hebben een vast tarief. Dit tarief dekt de kosten voor het regelen en begeleiden van de uitvaart en het vervullen van de wettelijke formaliteiten. De kosten van de uitvaartbegeleiding zijn €1.950,- . 

Een uitvaart is maatwerk

Een gemiddelde uitvaart kost € 6.000 tot € 8.000. Hierin zijn de kosten van de uitvaartbegeleiding opgenomen. Een uitvaart is maatwerk, ook op financieel gebied. U kunt extra keuzes maken. Een uitgebreide uitvaart met veel genodigden, luxere catering, hoge grafrechten, advertenties in dagbladen kan bijvoorbeeld € 10.000 of meer kosten.

Wij verzorgen uitvaarten voor iedereen

U bent vrij in uw keuze door wie u de uitvaart wilt laten verzorgen. Ook als u verzekerd bent bij bijvoorbeeld Monuta, Dela, Yarden, Ardanta. De verzekering zal soms niet het volledige bedrag uitkeren als u de uitvaart door een ander laat uitvoeren. Vaak bent u toch nog goedkoper uit als u de uitvaart door ons laat verzorgen. Dit heeft te maken met de prijs van de extra diensten die u afneemt die niet door uw verzekering vergoed worden. Wij kunnen u hier altijd goed over informeren. 

Geen verrassingen, we maken een kostenplan

Op de eerste dag maken we een kostenplan. Bij het adviseren houden we rekening met dit kostenplan.Op de tweede dag, als de grote lijnen van de uitvaart duidelijk zijn, krijgt u een gespecificeerde kostenbegroting van de uitvaart. Mocht de uitvaart meer dan € 10.000 gaan kosten, dan krijgt u een voorschotfactuur van ons. Gebruikelijk is een voorschot van 40%, uiterlijk te betalen de dag voor de uitvaart.

Een mooie uitvaart hoeft niet duur te zijn. We hebben veel ervaring met het organiseren van een uitvaart met bescheiden middelen.

Subcategorieën

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin