wie zijn wij

Meer over Pauline Res

pauline2Lange tijd is ze werkzaam geweest bij commerciële bedrijven. Ze deed daar de PR en organiseerde grote evenementen. Na 20 jaar ontstond de behoefte om het roer om te gooien en om minder commercieel bezig te zijn. Een overstap naar een goede doelen organisatie brengt niet de beoogde verandering. In de uitvaartbranche vindt ze werk waar ze weer energie van krijgt. Pauline woont met haar man in Driebergen en heeft 4 kinderen.

Vraag: Wanneer of door welke gebeurtenis werd je je ervan bewust dat de uitvaartbranche wel eens je nieuwe werkkring zou kunnen worden?
'Eigenlijk door het overlijden van mijn ouders. Dat waren traditionele begrafenissen via een grote uitvaartondernemer. Omdat we een hecht en mondig gezin zijn, hebben we er een goede vorm voor kunnen vinden, maar ik kreeg toen wel het idee dat het anders of beter kon.
Door een gesprek met een uitvaartleider - 'is dat niet iets voor jou?'- ben ik toen vrij impulsief aan de opleiding voor uitvaartleider begonnen. Toen ik een half jaar met de opleiding bezig was, was ik aanwezig bij een uitvaart van Alting Uitvaarten, toen werd me duidelijk: 'dit is de manier waarop ik het vak wil uitoefenen.' Ik heb contact gezocht met Hiske en van het een kwam het ander'.

Vraag: Wat spreekt je zo aan in dit werk?
'Het organiseren en communiceren past bij mij, dat deed ik ook al in m'n vorige werk. Het werken met mensen vind ik daarnaast erg fijn. Het is heel bijzonder om iedere keer samen met een familie zo'n afscheid mee te maken, aan te voelen wat er leeft en wat de behoeftes zijn en zo samen tot een mooie vorm van afscheid nemen te komen. Door goed te luisteren, suggesties te doen, komen mensen vaak met onverwachte en creatieve oplossingen. Ook als ze in eerste instantie denken dat niet te kunnen. Iedere uitvaart is weer anders en heel boeiend en bijzonder om te doen'.

Vraag: Je geeft aan dat je goed met kinderen om kunt gaan en dat je het belangrijk vindt om die op een goede manier te betrekken tijdens een overlijden.
'Ik maak gemakkelijk contact met kinderen en probeer ze op hun gemak te stellen en aan te geven dat ze alles mogen vragen en vertellen, ook als het misschien heel gek is. Ieder kind reageert op zijn eigen manier. Kinderen beleven de dood heel anders dan volwassenen. Volwassen zijn dan meer met het verleden bezig, met herinneren. Voor kinderen gaat het leven al snel weer gewoon door. Voor pubers en jong volwassenen ligt dat weer anders. Om dat op een goede manier te begeleiden vind ik een uitdaging'.

Team

hiske2020
 

Hiske Alting - uitvaartbegeleider

Begon in 2006 met haar uitvaartonderneming. Sindsdien heeft zij vele uitvaarten begeleid. Een late roeping noemt zij het zelf. Eerder was zij als onderwijssocioloog werkzaam en ook nog even kasteelvrouwe. Hiske heeft een informele persoonlijke werkwijze, tegelijkertijd ligt de professionele lat hoog. Deze stijl van begeleiden wordt gewaardeerd door nabestaanden en is kenmerkend voor Alting Uitvaarten. Lees meer over haar visie en achtergrond.
pauline2

Pauline Res - uitvaartbegeleider

Met haar (levens-)ervaring brengt zij rust in complexe situaties. Zij houdt overzicht en kan goed luisteren. En met haar gevoel voor humor, kan zij soms ook lichtheid brengen in deze verdrietige dagen. Pauline - zelf moeder van vier kinderen - is een steun voor jonge gezinnen, die iemand verloren hebben. Zij maakt makkelijk contact met kinderen en brengt rust. Lees meer over Pauline Res >
 

 
arna

Arna Loonstra - nazorgcoördinator

De nazorg die u 5 maanden na de uitvaart aangeboden krijgt, wordt gecoördineerd door Arna Loonstra. Een vakvrouw die tijdens een telefonisch contact op een respectvolle manier met u verkent hoe het met u gaat en wat u nu nodig hebt. Ze is een aandachtige luisteraar, open en steunend.

Assistengroep

Een uitvaart zonder de hulp van de assistenten is ondenkbaar. Zij ontvangen belangstellenden, beantwoorden vragen, wijzen u de weg, helpen u uw jas terugvinden etc. Achter de schermen helpen zij bij de inrichting van de afscheidslocatie, de parkeerbegeleiding, het maken van een herinneringstafel, ze geven o.a. logistieke hulp op de begraafplaats en helpen bij het opruimen.

assistenten web

De assistentengroep bestaat uit 15 vrouwen en 1 man. Deze gewaardeerde gastvrouwen en -heren dragen door hun persoonlijke betrokkenheid bij aan de uitvaart. Voor ons zijn zij een klankbord, denktank en supportersgroep. Hun aanwezigheid en betrokkenheid geven een surplus aan de uitvaart. Zij verlenen hand- en spandiensten tegen een geringe onkostenvergoeding.

Ook u kunt zich aanmelden voor de assistentengroep.

Medewerkers

 

pauline2

Pauline Res

Pauline Res is uitvaartbegeleider bij Alting Uitvaarten. Met haar (levens-)ervaring brengt zij rust in complexe situaties. Zij houdt overzicht en kan goed luisteren. En met haar gevoel voor humor, kan zij soms ook lichtheid brengen in deze verdrietige dagen. Pauline - zelf moeder van vier kinderen -  is een steun voor jonge gezinnen, die iemand verloren hebben. Zij maakt makkelijk contact met kinderen en brengt rust.

arna

Arna Loonstra

De nazorg die u 5 maanden na de uitvaart aangeboden krijgt, wordt gecoördineerd door Arna Loonstra. Een vakvrouw die tijdens een telefonisch contact op een respectvolle manier met u verkent hoe het met u gaat en wat u nu nodig hebt. Ze is een aandachtige luisteraar, open en steunend.

anita 

Anita Bakers

Anita is gastvrouw van het Geerte Minnehuis, de opbaarruimte van Alting uitvaarten. Zij is aanwezig om u en de overledene te ontvangen. Ze maakt u wegwijs en is gastvrouw tijdens het rouwbezoek. Bloemen bij de overledene worden met liefde door haar verzorgd. 

Interesse in de assistentengroep?

De assistentengroep is een belangrijke aanvulling op de uitvaartbegeleiding van Alting Uitvaarten. Assistenten zorgen voor een sfeer van gastvrijheid en aandacht voor alle betrokkenen tijdens een uitvaart. Zij zorgen ervoor dat de uitvaartleider zich kan concentreren op de nabestaanden, overzicht kan houden en van daaruit rust kan creëren.

De functie is geschikt voor mannen en vrouwen die onregelmatig en op korte termijn tijd vrij kunnen maken, graag in teamverband werken en een speciale affiniteit hebben met ondersteunend aanwezig zijn in een situatie waarin mensen kwetsbaar en verdrietig zijn. De assistenten moeten er netjes en representatief uitzien, misschien zelfs kleding aanschaffen die bij de uitstraling van Alting Uitvaarten past.

De functie van assistent levert geen structurele bijverdienste op (u krijgt een vergoeding) en is niet bedoeld om ervaring op te doen in het kader van een opleiding of beroepsoriëntatie in de uitvaart.

Heeft u interesse? Lees hieronder meer over de taken van de assistent.

Taken van assistenten:

  • een uur voor de bijeenkomst of dienst aanwezig zijn in verband met het klaarleggen van de condoleanceboeken, de eerste mensen ontvangen en aannemen van bloemen, toilet en garderobe wijzen, eventueel uitdelen van liturgieboekjes.
  • aan het eind van de bijeenkomst of dienst helpen met bloemen dragen. Bij een grote uitvaart helpen met de logistiek van de belangstellenden, paraplu's aandragen. Indien nodig schraagjes meenemen op de begraafplaats, na de bijeenkomst linten knippen en bij de condoleance assisteren.

Al met al variabel qua uren.

We ontvangen graag uw motivatie van enkele regels op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan contact met u op.

Assistentengroep

Een uitvaart zonder de hulp van de assistenten is ondenkbaar. Zij ontvangen belangstellenden, beantwoorden vragen, wijzen u de weg, helpen u uw jas terugvinden etc. Achter de schermen helpen zij bij de inrichting van de afscheidslocatie, de parkeerbegeleiding, het maken van een herinneringstafel, ze geven o.a. logistieke hulp op de begraafplaats en helpen bij het opruimen.

assistentengroep

De assistentengroep bestaat uit 15 vrouwen en 3 mannen. Deze gewaardeerde gastvrouwen en -heren dragen door hun persoonlijke betrokkenheid bij aan de uitvaart. Voor ons zijn zij een klankbord, denktank en supportersgroep. Hun aanwezigheid en betrokkenheid geven een surplus aan de uitvaart. Zij verlenen hand- en spandiensten tegen een geringe onkostenvergoeding.

Ook u kunt zich aanmelden voor de assistentengroep.