• Hoofdcategorie: ROOT

Alting Uitvaarten uitvaartbegeleiding in Utrecht

Kleine & onafhankelijke uitvaartonderneming. Wij denken met u mee, u krijgt bij ons de uitvaart die u wenst.

Meedenken, het creëren van rust, een mooie uitvaart en na de uitvaart kosteloze nazorg op maat. Dit zijn de kenmerken van de begeleiding die Alting Uitvaarten in Utrecht biedt aan nabestaanden. Onze begeleiding richt zich erop het afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen voor alle betrokkenen.

Wie zijn wijhiske-pauline

Hiske Alting en Pauline Res begeleiden op persoonlijke en informele wijze uitvaarten voor iedereen.  Een overlijden brengt verdriet en leegte mee. Ondanks dat heerst er ook vaak een gevoel van saamhorigheid en zijn er betekenisvolle momenten. Bij Alting Uitvaarten in Utrecht werken we de dagen na het overlijden van een dierbare stap voor stap. Zo bouwen we tijd en rust in om bewuste keuzes te maken waar nabestaanden en betrokkenen zich goed bij voelen.

Uitvaartverzorging in Utrecht: afscheidslocaties, crematoria, begraafplaatsen

Alting uitvaartbegeleiding biedt u verschillende mogelijkheden en locaties voor het nemen van afscheid van een overledene. Hieronder vindt u een overzicht met afscheidslocaties, crematoria en begraafplaatsen in Utrecht waar een uitvaart plaats kan vinden.

 • Afscheidslocaties in Utrecht Open or Close

  GeertekerkAfscheidslocatie Geertekerk in Utrecht

  De Geertekerk ligt aan het sfeervolle en rustige Geertekerkhof in de Utrechtse binnenstad, niet ver van Utrecht Centraal. De kerk heeft een prachtige akoestiek en een rustieke en intieme sfeer. In de kerk kunnen maximaal 550 gasten, maar is ook geschikt voor uitvaarten met 100 of minder mensen. Diverse opstellingen van de stoelen zijn mogelijk, zoals een opstelling waarin de kist in het midden staat en de stoelen eromheen. De catering wordt verzorgd door Huize Molenaar.

  NicolaïkerkAfscheidslocatie Nicolaïkerk in Utrecht

  De Nicolaïkerk, in de volksmond de 'Klaaskerk', is een kerk in het Museumkwartier, de zuidelijke binnenstad van Utrecht. De kerk biedt ruimte aan 400 personen. De kerkstoelen staan in een dwarsopstelling, waardoor een omsloten middenruimte ontstaat onder de kansel. Er is een intieme kapel, waar afscheid genomen kan worden van de overledene. Condoleance kan in de tuin met een prachtig terras waar geen extra kosten aan verbonden zijn. Eventueel te combineren met de tuinzaal van het Centraal Museum. Parkeren kan in Parkeergarage Vaartsche Rijn. Het is 7 minuten lopen via de Oosterkade naar de kerk.

  AloysiuskerkAfscheidslocatie Aloysiuskerk in Utrecht

  De Sint Aloysiuskerk ligt in Utrecht Oost, vlakbij de uitvalswegen. Deze monumentale koepelkerk biedt plaats tot 450 personen. Van hieruit kunt u na de herdenking door het Wilhelminapark lopen naar begraafplaats St. Barbara. Op St. Barbara zijn verschillende mooie ruimtes beschikbaar voor een condoleance: de Willibrordkamer (250 personen) of de Maartenkamer (100 personen).

  JanskerkAfscheidslocatie Janskerk in Utrecht

  De Janskerk aan het Janskerkhof is een prachtig historisch gebouw in het centrum van Utrecht naast de zaterdagse bloemenmarkt en uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.
  De stoelen staan in een kerkopstelling, gericht naar het immens grote koor dat deze kerk kenmerkt. Er kunnen zo’n 400 tot 500 personen in deze kerk. De Janskerk is wit geschilderd. De ruime zijbeuken geven de mogelijkheid tot een condoleance in de kerk. Er is een prettige ruimte voor de familie die vooraf gebruikt kan worden. De stoet mag parkeren voor de kerk.

  JacobikerkAfscheidslocatie Jacobikerk in Utrecht

  De Jacobikerk bevindt zich in het noordelijke deel van de Utrechtse binnenstad. Het gebouw ademt de fascinerende sfeer van de middeleeuwen. Deze kerk is geschikt voor uitvaarten waar meer dan 400 (tot 900) personen verwacht worden.
In de vaste opstelling van de kerk zijn er 600 zitplaatsen (waarvan 100 gekoppelde stoelen die verplaatsbaar zijn). In overleg is het mogelijk om meer zitplaatsen te creëren en stoelen te verplaatsen. De ruimte in de zijbeuken is leeg, deze is uitermate geschikt voor catering tijdens de condoleance.

  DomkerkAfscheidslocatie Domkerk in Utrecht

  De Domkerk kan gehuurd worden voor een uitvaart. De kerk is duurder dan de andere locaties. In principe blijft de kerk open voor bezoekers tijdens de uitvaart. De ervaring is dat bezoekers in het geheel niet storen. De kerk heeft een middendeel en zijbeuken met vaste kerkbanken. Het zicht in de kerk op wat zich in het middendeel afspeelt is niet overal optimaal. Om dit te verhelpen kunnen er schermen bijgeplaatst worden. Parkeren op het voorplein is beperkt tot de stoet, waarvoor een parkeerontheffing aangevraagd moet worden. Dat verzorgt Alting Uitvaarten voor u. De kerk is geschikt voor grote uitvaarten tot 1000 personen.

  Dekenkapel in PieterskerkAfscheidslocatie Pieterskerk in Utrecht

  De Pieterskerk ligt in het centrum van Utrecht, vlakbij de Dom. De Dekenkapel is een zijkapel van de Pieterskerk. Een mooie ambiance voor intieme uitvaart met ongeveer 40 personen. Met een eigen entree aan het Pieterskerkhof. Condoleance en ontvangst zijn mogelijk in de centrale hal met opkamer. Uiteraard is de Pieterskerk ook beschikbaar voor uitvaarten. De Pieterskerk heeft een eigen columbarium, waar de as van de overledene kan worden bijgezet.

  Kapel op begraafplaats St. BarbaraAfscheidslocatie St. Barbara in Utrecht

  In een prachtige omgeving aan de oostkant van Utrecht ligt de Rooms-Katholieke Begraafplaats St. Barbara. De kapel ademt de sfeer van een kleine katholieke kerk. Er is een koor en een Maria nis. De mooie gebrandschilderde ramen geven het licht een diffuse gloed. De kapel wordt ook gebruikt voor herdenkingen zonder begrafenis. Na de herdenking kan de condoleance plaatsvinden in de Willibrordkamer (250 p) of de Maartenkamer (100 p).

  De LeeuwenberghAfscheidslocatie De Leeuwenbergh in Utrecht

  Gelegen aan het Lepelenburgpark in het Oostelijk deel van het centrum. In de volksmond ook wel de Leeuwenberghkerk genoemd, maar dat is slechts een tijdelijke functie van het gebouw geweest. Op de beletage (ook bereikbaar met een invalidenlift) bevindt zich een theaterzaal met 280 zitplaatsen in “getrapte” theateropstelling met een groot podium (35m). De Foyer staat in een open verbinding met het theater en biedt een goede mogelijkheid voor een condoleance.

  OttoneAfscheidslocatie Ottone in Utrecht

  Ottone is gevestigd in een historisch kerkpand uit de negentiende eeuw, gelegen aan de kromme Nieuwe Gracht. Je loopt gemakkelijk voorbij aan het pand, omdat het een voormalige schuilkerk is. Ottone ligt tegenover de Daltonschool. Met haar 14 meter hoge plafond is dit voormalig kerkgebouw uit 1863 een prachtige locatie. Er is plaats voor 20 tot 600 gasten.

  MetaalkathedraalAfscheidslocatie Metaalkathedraal in Utrecht

  De Metaalkathedraal is een unieke locatie tussen Oog en Al en Leidsche Rijn. In De Meern aan de rand van de stad, aan het water en tussen de weilanden. In de voormalige Rooms-Katholieke kerk is later een zijspanfabriek gevestigd. Momenteel is het een broedplaats voor kunstenaars. Geschikt voor maximaal 100 personen.

  Molen ‘De Ster’Afscheidslocatie Molen ‘De Ster’ in Utrecht

  De molen staat vlakbij Utrecht Centraal en ligt aan de Leidsche Rijn. Vanaf het station is het slechts 5 tot 10 minuten lopen.
  De houtzagerij is een langwerpige ruimte van 22 meter lang en 5 meter breed en hoog en is geheel van hout. Het achterste deel van de houtzagerij is het zitgedeelte. Rechts staat nog de authentieke zaagslede met de boomstammen die in het weekend gezaagd worden. Vanuit dit deel geven de openslaande deuren toegang tot het water van de Leidsche Rijn. Geschikt voor 70 gasten.

  De FundatieAfscheidslocatie De Fundatie in Utrecht

  Aan het einde van de Nieuwstraat, op de hoek van de Agnietenstraat ligt de Fundatie, oorspronkelijk gebouwd als internaat voor weesjongens. Het gebouw is één van de hoogtepunten van de rococo in Nederland. Tegenwoordig is het een Rijksmonument. De stijlzalen zijn geschikt voor kleinere bijeenkomsten tot 50 mensen.

  Parel van ZuilenAfscheidslocatie Parel van Zuilen in Utrecht

  De Parel van Zuilen ligt aan de Vecht in de Wijk Zuilen en dicht bij diverse uitvalswegen. De Raadzaal tot 60 personen met uitzicht op de langsstromende Vecht is een mooie uitvaartlocatie. Omzoomd door een prachtige tuin die ook geschikt is voor een buitenuitvaart en een condoleance.

  PaushuizeAfscheidslocatie Paushuize in Utrecht

  Bijzondere locatie in het centrum van Utrecht met schitterende stijlkamers en uitbundig gedecoreerde salons. In de prachtig gerestaureerde Balzaal met uitzicht op de binnentuin kunnen 96 gasten plaatsnemen.

 • Crematoria in Utrecht Open or Close

  Daelwijckcrematorium daelwijck utrecht

  Aan de noordkant van de stad Utrecht in Utrecht Overvecht, als onderdeel van een prachtig gedenkpark, ligt Crematorium Daelwijck. Het markante gebouw oogt van buiten misschien niet uitnodigend, maar valt binnen op door zijn moderne en warme uitstraling. De aula van het crematorium heeft 260 zitplaatsen. Er is een vleugel aanwezig. De kleine aula is geschikt voor maximaal 80 personen. Crematorium Daelwijck heeft een sfeervol grand café voor condoleances. De condoleanceruimtes hebben een buitenterras aan een mooie vijver met fontein.

  DomstedeCrematorium Domstede

  Crematorium Domstede ligt in Utrecht Leidsche Rijn, vlakbij de A2. Een bijzonder gebouw met ronde organische vormen. Door de enorme glaswanden is er overal in het pand veel natuurlijk licht aanwezig en contact met de omgeving. Een sfeervolle grote, ronde aula met 165 zitplaatsen en ruimte voor nog eens 250 staanplaatsen. Een kleine afscheidsdienst (tot 25 personen) kan in de intieme huiskamer plaatsvinden. Het crematorium heeft twee koffiekamers en een lounge. Deze ruimtes kunnen apart gebruikt worden of als één grote ruimte voor groepen tot wel 300 gasten. Iedere ruimte heeft een grote glaswand met een eigen buitenterras.

 • Begraafplaatsen in Utrecht Open or Close

  SoestbergenBegraafplaats Soestbergen

  Soestbergen ligt zuidoostelijk van het centrum, dichtbij de uitvalswegen. De begraafplaats staat bekend om zijn slingerende paden, oude bomen en de bijzondere cirkel van grafkelders: de ‘Ring van Zocher’. Hierin zijn nog grafkelders vrij. Ook daarbuiten zijn er voldoende graven vrij om uit te kiezen. Men denkt weleens dat de begraafplaats vol is, maar dat is niet het geval. Soestbergen heeft geen aula. Vaak wordt gebruik gemaakt van de aula van Kovelswade, ook voor de condoleance.

  KovelswadeBegraafplaats Kovelswade

  Begraafplaats Kovelswade is een rijksmonument uit 1901 met een bijzondere koepelvormige aula. Symmetrische aanleg met rechte lanen en cirkels, oude bomen, oude en jonge graven. In 2006 is er een kinderhofje aangelegd. De aula heeft 50 zitplaatsen en kan maximaal 100 personen herbergen. De aula is tevens geschikt voor een condoleance.

  TolsteegBegraafplaats Tolsteeg

  Begraafplaats Tolsteeg in de wijk Tolsteeg ten zuidoosten van het centrum heeft veel rechte lanen en brede grindpaden en is aangelegd in 1934. In de aula met 80 zitplaatsen heeft kunstenaar M.C. Escher een muurschildering gemaakt. Bijzonder is ook de urnentuin, een prachtige groene plek voor de as van een dierbare.

  DaelwijckBegraafplaats Daelwijck

  Begraafplaats Daelwijck ligt in de wijk Overvecht en is ruim en licht. De graven liggen in kleine hofjes met planten eromheen. Op de begraafplaats staat het herdenkingskunstwerk Aan mijn Liefste. Het is een klein paviljoen waar u brieven kunt schrijven en posten. Begraafplaats Daelwijck beschikt over een grote (260 mensen) en een kleine (70 mensen) aula.

  St. BarbaraBegraafplaats St. Barbara

  De begraafplaats ligt aan de rand van Utrecht Oost en is opgenomen in het Wilhelminapark. Van oorsprong is het een katholieke begraafplaats met een eigen kapel. De begraafplaats beschikt over moderne en lichte condoleanceruimtes. Er kan begraven worden op het oude en het nieuwe deel.

josephine-en-walter-bouve

Josephine en Walter Boevé

"Het was voor ons niet eenvoudig om over onze eigen dood na te denken. En zeker niet over het eventueel wegvallen van de partner. In de twee gesprekken die we met Hiske hebben gevoerd - één voor elk van ons in aanwezigheid van de ander - was ruimte om in alle vrijheid over praktische vragen na te denken. Maar we konden ook onze gevoelens kwijt. Gedachten die we voor ons zelf hadden gehouden, deelden we ineens met elkaar. Hiske pakte dit goed aan."

Uitvaartbegeleiding door Alting Uitvaarten in Utrecht

Dood en rouw komen in ieder leven voor. In het oog van dit heftige proces zoeken we met nabestaanden naar de stilte. Ieder overlijden is een kans. Een kans om troost te ontvangen, dankbaarheid te ervaren, grenzen te verleggen en het leven te omarmen. Het is onze taak om hiervoor ruimte te maken.

Kennismaken

Wilt u een uitvaart voorbereiden? Gaat er binnenkort iemand overlijden? Wilt u kennismaken met Pauline en Hiske? Graag maken wij kennis met u in een persoonlijk gesprek

Contact

Alting Uitvaarten
Geertekerkhof 3
3511 XB Utrecht

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030-7850 395 (dag en nacht)

Contactformulier

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com